DIY Bunga Kahwin,Perlu ke Tidak? Part 1

diy_bunga_kahwin_perlu_ke_tidak_part_1

Adakah anda pernah terfikir untuk DIY bunga kahwin anda sendiri? Dengan membuat sendiri, ia perlukan usaha yang tinggi dari diri anda, tetapi anda tidak perlu mengeluarkan wang yang banyak. Jika anda seorang yang kreatif, dan seorang yang tidak kisah untuk bangun awal pada pagi perkahwinan anda, mungkin DIY adalah sesuai untuk diri anda. Maka, lihat dibawah cara yang boleh membantu anda membuat keputusan sama ada anda perlu DIY bunga kahwin ataupun tidak.

Pergi bengkel

Jika anda bercadang untuk melakukan bunga kahwin anda sendiri, anda perlulah berunding dengan kedai bunga profesional. Banyak kedai bunga yang menawarkan bengkel untuk gubahan bunga, jadi ini adalah satu-satunya peluang anda untuk belajar kerana kedai bunga boleh mengajar anda beberapa teknik yang hebat untuk mengubah bunga.

Melihat online

Untuk membuat bunga DIY kahwin, terdapat banyak sumber online yang boleh anda dapati seperti di blog perkahwinan, Pinterest, Facebook dan YouTube, dimana terdapat banyak gambar-gambar yang cantik dan tutorial untuk membimbing dan memberi inspirasi kepada anda.

Buat perancangan terlebih dahulu

Seperti pekerjaan yang lain, ia perlukan perancangan. Anda perlulah membuat perancangan sedikit sebelum perkahwinan anda, dan dapatkan banyak pengetahuan tentang bunga terlebih dahulu. Anda perlu pertimbangkan sama ada bunga anda perlu ditempah terlebih dahulu atau tidak. Cuba anda pergi ke pemborong atau bunga pasaran untuk mendapatkan idea tentang harga dan minta nasihat mereka.

Melihat begitu mudah

Anda mungkin terkenal dengan membentuk bunga yang indah di rumah anda, tetapi apabila ia melibatkan perkahwinan, ia perlukan seni yang tinggi. Jika anda seorang yang mahir, mungkin menjaga bunga DIY akan menjadi mudah. Tetapi jika anda inginkan perkahwinan anda nampak sempurna dan mewah mungkin anda perlukan khidmat pakar-pakar untuk menghasilkan bunga kahwin yang cantik.

 

Advertisements

Author:

Online shopping for wedding ceremony. Baju pengantin, pelamin kahwin dll. Mudah, cepat dan berkualiti. Layari website kami untuk membeli/menyewa beratus-ratus pilihan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s