Tips Kekal Bajet dengan Bunga Kahwin Anda

tips_kekal_bajet_dengan_bunga_kahwin_anda

Hampir setiap pasangan mesti ada matlamat dan impian untuk perkahwinannya yang tersendiri, sama ada inginkan perkahwinan yang nampak mewah atau simple. Tetapi dengan bajet yang kita ada mampu mematahkan semangat untuk persiapan perkahwinan. Kebiasaannya, pasangan pengantin akan bertanya diri sendiri, apa keperluan yang penting? Adakah tema perkahwinan sesuai dengan anggaran kita? Apa yang perlu kita potong? Perkara sebegini boleh menjadikan kesukaran dan kekecewaan kepada bakal pengantin. Terdapat berita baik kepada anda apabila ia datang untuk merancang bunga perkahwinan anda, sekurang-kurangnya terdapat banyak cara kreatif untuk membantu anda bajet. Oleh itu, jom ketahui beberapa tips untuk anda kekal bajet dengan bunga kahwin anda.

Separuh-separuh bunga

Ramai pasangan mahukan ‘centerpieces’ yang tinggi hari ini. Tetapi realitinya adalah ‘centerpieces’ yang tinggi sentiasa menghasilkan harga yang tinggi, dan ramai di kalangan kita tidak mampu untuk berbelanja mewah.  Satu cara yang baik adalah dengan melakukan separuh-separuh, di mana separuh ‘centerpieces’ tinggi dan separuh ‘centerpieces’ rendah.

Lilin, kelopak bunga dan lain-lain

Anda tidak semestinya hanya menggunakan sejambak bunga untuk hiasan anda. Jika anda seorang yang kreatif mungkin anda boleh menggunakan kelopak bunga atau lilin sebagai hiasan perkahwinan anda. Contohnya, anda boleh terapungkan lilin yang dikelilingi oleh kelopak bunga ataupun terapungkan kelopak bunga diatas air sebagai hiasan.

Fokus kepada warna dan tekstur

Ini adalah tips yang terpenting, di mana daripada anda memberi tumpuan kepada bunga tertentu sahaja, lebih baik anda berfikir dari segi warna dan tekstur. Contohnya, jika anda pengantin yang mementingkan bajet mahukan semua bunga ros berwarna merah jambu, mungkin anda boleh tukarkan sejambak bunga yang terdiri daripada merah jambu dengan pelbagai jenis bunga, dengan hanya sentuhan ros untuk yang penting sahaja. Dengan cara itu, bunga kahwin anda akan kelihatan lebih menarik dan kreatif.

Advertisements

Author:

Online shopping for wedding ceremony. Baju pengantin, pelamin kahwin dll. Mudah, cepat dan berkualiti. Layari website kami untuk membeli/menyewa beratus-ratus pilihan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s