Penggunaan Corak Bunga dalam Hiasan Perkahwinan Anda

penggunaan_bunga_dalam_hiasan_kahwin_anda

Anda peminat bunga dan ingin menggunakan corak bunga dalam perkahwinan anda tetapi tidak pasti bagaimana untuk menggabungkannya? Anda juga tidak pasti sama ada anda mahukan perkahwinan sepenuhnya bertemakan bunga atau anda ingin hanya beberapa sahaja elemen yang bertemakan corak kegemaran anda? Maka anda perlu tahu bagaimana cara ia digunakan dalam perkahwinan anda.

Baju perkahwinan

Anda tidak semestinya perlu memilih gaun pengantin yang berwarna putih kerana pada masa sekarang semakin ramai pengantin menggunakan pendekatan ‘fashion-forward’ dengan pakaian perkahwinan berwarna seperti merah jambu, merah, dan hitam dan juga gaun bola dan sarung dalam corak bunga.

Barang kemas perkahwinan

Jika anda mahu sebahagian kecil daripada perkahwinan anda mempunyai tema bunga kegemaran anda, anda boleh memilih gelang, anting-anting atau rantai yang direka khas untuk menyerupai bunga dengan batu permata berwarna. Ini adalah pilihan yang indah jika anda dapat melaksanakan ia dalam perkahwinan anda.

Veil

Anda boleh pertimbangkan untuk menambah manik atau sulaman bunga untuk menampakkan sentuhan feminin yang manis. Tudung lace-dipotong adalah popular di kalangan ramai pengantin hari ini, tetapi dengan menambahkan lagi corak bunga akan menjadi indah pada pengantin.

Kad perkahwinan 

Kad perkahwinan merupakan salah satu cara untuk anda menjemput tetamu ke majlis perkahwinan anda. Anda boleh menggunakan tema bunga untuk kad perkahwinan anda atau anda boleh menggabungkan corak bunga di vintaj-inspirasi setem untuk mengunikkan kad perkahwinan anda.

Jubah pengiring pengantin perempuan

Berikan pengiring pangantin perempuan anda dengan jubah berwarna-warni dalam corak bunga untuk dipakai semasa anda sedang melakukan parti pengantin anda. Bukan sahaja jubah sutera kelihatan hebat dalam photography tetapi dengan memakai corak bunga juga akan menjadikan kelainan pada parti pengantin anda.

Pakaian “gadis bunga”

Jadikan pakaian “gadis bunga” anda dalam pakaian yang indah dan ceria dengan kain yang bercorak-corak bunga. Untuk melihat yang lebih santai, memilih dua pakaian berpadanan dalam pelbagai corak bunga yang melengkapi antara satu sama lain.

Pakaian pengapit pengantin

Jika anda tidak mahu pakaian pengapit pengantin anda sepenuhnya corak bunga, anda boleh pertimbangkan untuk menambah butiran bunga dengan memilih pakaian yang kosong, dengan cara menambahkan kristal halus dalam motif bunga pada tali pinggang atau tali pakaian.

Pakaian ibu pengantin

Walaupun ibu pengantin perempuan dan ibu pengantin lelaki tidaklah sebahagian daripada hiasan anda, pakaian mereka juga boleh melengkapkan tema perkahwinan anda. Pakaian corak bunga yang akan dipakai oleh ibu kepada pengantin lelaki atau ibu pengantin perempuan akan menambahkan lagi tema bunga-bunga yang di idamkan oleh pengantin.

Kek Perkahwinan

Terdapat pelbagai tema untuk kek perkahwinan yang boleh anda pilih untuk majlis perkahwinan anda. Jika anda ingin menampakkan klasik pada kek anda, pilihan putih adalah pilihan yang terbaik. Jika anda sukakan tema bunga, pertimbangkan untuk menambah reka bentuk bunga dengan menggunakan ‘frosting’,‘fondant’, atau gula bunga. Anda boleh memilih warna-warna cerah untuk menambahkan lagi seri kek anda.

Cenderahati perkahwinan

Anda boleh memasukkan corak-corak bunga di cenderahati perkahwinan anda, dengan menampal cetakan sticker tema bunga pada cenderahati anda itu. Dengan cara ini, ia akan menampakkan lagi tema bunga di majlis perkahwinan anda.

 

Advertisements

Author:

Online shopping for wedding ceremony. Baju pengantin, pelamin kahwin dll. Mudah, cepat dan berkualiti. Layari website kami untuk membeli/menyewa beratus-ratus pilihan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s