Panduan Membeli Baju Pengantin

panduan_membeli_baju_pengantin

Pada masa kini, pasangan pengantin pasti akan berasa keliru untuk memilih pakaian perkahwinan terutamanya jika bakal pengantin tersebut selalu mengikuti perkembangan selebriti. Kadang-kadang, membeli atau memilih pakaian perkahwinan boleh menjadi satu proses yang amat tertekan pada pasangan pengantin. Bagi pengantin yang ingin merancang untuk membeli pakaian pengantin, anda boleh ikuti beberapa panduan dibawah bagi bersiap sedia untuk membeli pakaian pengantin.

Selesakan diri dengan kulit anda

Ia adalah penting untuk pengantin supaya selesa dengan kulitnya sendiri sebelum memulakan pencarian untuk pakaian perkahwinan. Pengantin perlu bersedia untuk mencuba pelbagai gaya pakaian dan harus melakukan yang terbaik untuk meghapuskan perasaan yang negatif tentang penampilan diri.

Perhiasan busana

Manik, ‘baubles’ dan kristal boleh kelihatan menarik tetapi jika berlebihan boleh menambah berat yang ketara untuk pakaian. Pengantin perlu berhati-hati untuk memakai perhiasan terutama perhiasan yang terletak di pinggang. Pengantin yang kebetulan berkahwin pada hari yang cuaca panas mungkin akan menyebabkan ketidak selesaan pada diri pengantin dan juga hanya akan menambahkan berat keseluruhan pakaian itu.

Pilih pakaian yang selesa

Kebanyakan pengantin akan memakai antara lima dan enam jam dalam pakaian perkahwinan mereka. Pengantin perlu memilih gaya dan kain yang membolehkan anda senang bergerak dengan selesa. Walaupun ia adalah penting untuk kelihatan hebat dalam pakaian,  ia juga penting untuk keselesaan diri sendiri. Selain itu, pemilihan aksesori pengantin yang betul juga memainkan peranan yang penting.

Ketahui bentuk badan anda

Ia adalah sangat penting untuk pengantin tahu sama ada mempunyai bentuk badan yang persegi,‘hourglass’, ‘pear’ atau epal. Terdapat banyak laman web yang menyediakan gambaran jenis badan asas. Pengantin yang mempunyai badan yang ‘pear’ dan ‘hourglass’ akan kelihatan cantik dalam busana yang berbentuk A-line dan jatuh pakaian pinggang. Kepada pengantin yang mempunyai bentuk badan yang persegi atau epal cenderung untuk kelihatan terbaik dalam gaun bola dan garis pinggang empayar.

Mengambil cuti pada waktu ‘Alterations’

Membeli pakaian saat-saat akhir adalah masalah yang sangat besar bagi pengantin. Pengantin ideal harus meninggalkan sekurang-kurangnya tiga bulan antara pembelian pakaian perkahwinan dengan tarikh perkahwinan. Ini membolehkan penghantaran pakaian, awalan ‘fitting’ dan apa-apa perubahan dapat dilakukan.

 

Advertisements

Author:

Online shopping for wedding ceremony. Baju pengantin, pelamin kahwin dll. Mudah, cepat dan berkualiti. Layari website kami untuk membeli/menyewa beratus-ratus pilihan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s