DIY Hiasan Tali Berbentuk Hati

diy_tali_berbentuk_hati

Pada masa kini, kita dapat melihat pelbagai jenis idea hiasan yang telah dihasilkan untuk pelamin kahwin dan photobooth. Terdapat banyak cara yang berbeza yang boleh anda ikuti untuk menghias perkahwinan anda sendiri, antaranya ialah hiasan menggunakan tali seperti DIY tali hati ini. Jumlah kos yang diambil untuk DIY ini adalah sangat rendah. Tetapi bahagian kos yang paling mahal dalam projek ini adalah kayu. Selain itu, DIY ini boleh dilakukan hanya dalam beberapa jam sahaja. Jom ikuti kami cara untuk melakukannya.

Bahan-bahan :

  • Sekeping kayu.
  • Pensil.
  • Semburan cat untuk cat pada kayu.
  • Benang atau tali.
  • Kertas besar bewarna putih.

Langkah-langkah:

  1. Spray cat kayu anda dengan menggunakan warna latar belakang yang anda pilih seperti warna hitam, putih ataupun coklat.
  2. Setelah cat kering, tape kayu anda dengan menggunakan kertas putih dan lukiskan bentuk hati diatas kertas itu. Saiz bentuk itu terpulang pada diri anda.
  3. Kemudian, pakukan sekitar atas keseluruhan bentuk hati anda. Anda dinasihatkan untuk memaku dengan jarak kira-kira satu inci antara satu sama lain.
  4. Setelah anda selesai paku, anda boleh menanggalkan kertas putih.
  5. Sekarang anda boleh mendapatkan benang atau tali anda dengan mengikat simpulan di kepala salah satu paku anda dan matikan ia pada mana-mana paku anda. Tidak ada cara yang betul atau salah, anda hanya perlu berterusan mencorakkan ia sehingga anda suka corak yang anda buat.
Advertisements

Author:

Online shopping for wedding ceremony. Baju pengantin, pelamin kahwin dll. Mudah, cepat dan berkualiti. Layari website kami untuk membeli/menyewa beratus-ratus pilihan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s